Tim

Dijana Vučinić

kustoskinja

Anna Kats

kustoskinja

Katarina Milačić

menadžerka za marketing i komunikacije

Ana Dobrašinović

saradnica kustosa

Marija Raspopović

saradnica za marketing i komunikacije

Luka Bošković

grafički dizajner

O organizatorima

APSS Institut osnovan je u Crnoj Gori 2012. godine, a predstavlja platformu za arhitektonsko istraživanje i obrazovanje sa fokusom na graditeljsko nasljeđe, promjene u poslijeratnim jugoslovenskim gradovima i posljedice tranzicije u gradovima. APSS je nastao iz ljetnje škole KotorAPSS kroz projekat revitalizacije masovne napuštene zgrade austrijskog zatvora u Kotoru da bi nakon toga kroz APSS bili razvijeni projekti za druge neiskorištene i napuštene prostore kao što su Hotel Fjord, Dom Revolucije i Ulcinjska Solana. APSS ujedno predstavlja dugogodišnji međunarodni arhitektonski program sa fokusom na neformalnu edukaciju, jedini tog profila i veličine u ovom dijelu Evrope. Za prve četiri godine fokus škole i instituta bio je RE-USE pristup i mnogi istraživački projekti nastali su iz ove teme što je rezultiralo velikim brojem radionica, simpozijuma i debata, među njima crnogorski paviljon na XIV Venecijanskom bijenalu arhitekture sa izložbom Treasures in Disguise; Project Solana – izložba u crnogorskom paviljonu na XV Venecijanskom bijenalu sa Simpozijumima RE-USE i DEBATE u Kotoru i drugi. Trenutno, APSS Institut radi na urbanističkoj studiji o Podgorici, Tirani i Skoplju u okviru studije za Manifesta Bijenale: Manifesta 14 Priština.


Trenutno, APSS Institut radi na urbanističkoj studiji o Podgorici, Tirani i Skoplju u okviru studije za Manifesta Bijenale: Manifesta 14 Priština.

Posjeti sajt

Strategist je kompanija koja se bavi marketingom i komunikacijama. U svom radu, Strategist se fokusira na podršku u izgradnji pozitivne reputacije kompanija i pojedinaca, održivih odnosa sa zajednicama u kojima posluju, te na kreiranju adekvatnih strategija njihovog društveno odgovornog ponašanja. Koristeći svoje znanje i stručnost u oblasti komunikacija i marketinga, Strategist ima viziju da podrži stvaranje korporativne kulture u Crnoj Gori u kojoj će kompanije – bilo velike ili male – koristiti svoj uticaj i kompetencije da podrže društvo u kojem žive i na taj način unaprijede okruženje u kojem posluju. Strategist sarađuje sa velikim brojem kompanija u zemlji, a svojim radom dio je i međunarodnih projekata.


Trenutno, Strategist radi na promovisanju net pozitivnog poslovanja u Crnoj Gori i principa zelene ekonomije.

Posjeti sajt